5 grappigste fouten die je in magazines kunt maken

5 grappigste fouten die je in magazines kunt maken

Ben jij nu bezig met het opstellen van een magazine of ga je dit binnenkort doen? Laat je dan inspireren door de volgende voorbeelden. Of eigenlijk juist niet natuurlijk! Want de makers van deze magazines begaan een behoorlijke blunder. Leer van hun fouten en wees op je hoede voor dit soort (grappige) uitkomsten.  

1. Ontbrekende leestekens

Tekst is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een magazine of brochure. Denk niet te licht over grammatica en het gebruik van leestekens. Eén foutje (zoals een vergeten komma) verandert een onschuldige zin in iets heel anders. Vreemde hobby heeft die Rachael Ray toch…

drukwerkmax-grappigste-fouten-magazines1

2. Vreemde plaatsing van afbeeldingen

Het is ook af en toe moeilijk om een goede plaats voor een afbeelding te vinden. Houd wel altijd rekening met andere elementen. Vooral namen en kopjes. Iets waar tijdschrift Where duidelijk moeite mee heeft.

drukwerkmax-grappigste-fouten-magazines2

3. Lelijke doorloop van opmaak

Het opmaken van een magazine is een ingewikkeld proces. Je moet natuurlijk zoveel informatie kwijt, en dat op iedere pagina in het magazine. Het is haast niet te voorkomen dat er een foutje in het drukwerk sluipt. Wel is het zonde als je geen laatste controle houdt. Misschien was onderstaand toeval dan wel eerder ontdekt.

drukwerkmax-grappigste-fouten-magazines3

4. Vreemde plaatsing van afbeeldingen (2)

En nog een gevalletje van niet goed opletten tijdens het plaatsen van afbeeldingen en andere elementen. Tekst is erg belangrijk. Dek je een deel af, ga dan altijd na of de oorspronkelijke boodschap intact blijft.

5. Stom toeval

Oké, sommige dingen kan je echt niet voorkomen. Probeer toch rekening te houden met de eindsituatie van het blad. Voor wie is het bedoeld en in welke omgeving ligt het? Het ligt bijvoorbeeld best gevoelig als je een kleurrijke cover maakt terwijl de brochure bij een uitvaartondernemer komt te liggen. Zo kunnen we ons voorstellen dat het geen pretje is om het blad Time op deze manier tegen te komen.

drukwerkmax-grappigste-fouten-magazines5

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *