5 tips voor een betere postercampagne

5 tips voor een betere postercampagne

De perfecte poster grijpt je aandacht in een oogopslag. Of je nou aan het wachten bent op je afspraak in een café, gedachteloos over straat fietst of voor de zoveelste keer in de file staat; posters vallen op en brengen binnen enkele seconden hun boodschap aan je over.

Anders dan flyers hangen posters aan de muur of in een open ruimte. Ze worden je dus niet ‘opgedrongen’, wat ze sympathiek en welkom maakt. Inspiratie nodig voor een goede poster? DrukwerkMAX heeft een paar mooie voorbeelden voor je verzameld:

Tip 1: Creëer herkenning en een verhaal: maak een serie

Het schoenenmerk Converse snapt als geen ander hoe je een briljante postercampagne bouwt. Door heel Amsterdam promoten ze hun schoenen met een gave serie posters; iedere versie nét een tikkeltje anders. Ook een serie posters maken? Zorg dan dat je voldoende elementen herhaalt. Met eenzelfde stijl, kleurgebruik en lettertype maak je de posters herkenbaar als serie.

drukwerkmax-poster

Tip 2: Breng je klant op ideeën

Je loopt in de stad en hebt zin in een kop koffie. Bij binnenkomst in de lunchroom zie je dat je voor een extra euro een stuk heerlijke appeltaart krijgt. Verleidelijk; je krijgt spontaan honger en het is natuurlijk zonde om zo’n aanbieding te laten lopen. Herkenbaar? Goede posters van producten of acties in je winkel zijn een effectieve manier van branding.

Tip 3: Lok je klanten naar binnen

Maar hoe krijg je klanten überhaupt je winkel in? Met een goed posterbord op de stoep breng je voorbijgangers direct op de hoogte van een leuke dagactie, een mooie korting of de nieuwste producten. By the way, het kan natuurlijk ook met een krijtbord.

drukwerkmax-poster-krijtbord

Tip 4: De ideale plek voor posters: cafés

Iedereen kent ze: postermuren in cafés. Leuk om naar te kijken als je date te laat is of handig als overzicht van de nieuwste feesten, theaterstukken en concerten. Stuur een stapel posters naar populaire horecagelegenheden of kom ze zelf ophangen. Ze fleuren de muur op, zijn makkelijk te verspreiden en worden veel bekeken.

Tip 5: Locatie, locatie, locatie

Denk goed na over de locatie waar je je posters ophangt. Dit heeft namelijk een groot effect op hoe succesvol jouw postercampagne wordt. Je doelgroep moet er immers komen en als je het slim aanpakt kan het voor herkenbaarheid zorgen. Zo weten velen dat op de postermuur van de Coffee Company altijd populaire feesten staan aangekondigd. Overigens is het ook slim om posters op te hangen in de toiletruimte.

drukwerkmax-poster-toilet

En pssst: heb je een klein feestje, een bruiloft of een babyshower? Met apps als Phoster maak je in een handomdraai van een gewone foto een geweldige poster als uitnodiging voor je vrienden.

Welk bedrijf of merk heeft volgens jou briljante posters? We zijn benieuwd naar jouw mening!

Tot de volgende poster,
Het DrukwerkMAX-team

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door
W J

Marketeer bij DrukwerkMAX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *