8 tips voor de mooiste foto’s op canvas

8 tips voor de mooiste foto’s op canvas

Een foto op canvas bestellen? Maar twijfel je welke? Lees dan de tips van DrukwerkMAX voor grote foto’s aan de muur. Van familiefoto tot vakantiekiekje, van portret tot meerluik: zo maak je van jouw foto op canvas een waar kunstwerk!

1. Familiefoto’s

Trouwfoto’s, gelukkige gezinnen op vakantie, een kiekje van de familiedag in het plaatselijke pretpark: familiefoto’s zijn doorgaans een populaire foto op canvas. In bijna iedere woonkamer hangt er eentje te pronken. Wil jij ook een familiefoto op canvas bestellen, maar niet zo standaard? Kies dan bijvoorbeeld voor portretten op verschillende maten of meerdere kleine canvasdoeken. Zo bereik je eenvoudig speelse en unieke effecten op je muur.

2. Collage

Waarom kiezen voor één foto, als je een heleboel mooie exemplaren hebt? Een collage is een samenhangend geheel van meerdere foto’s. Bekijk in één oogopslag jullie huwelijksreis, schooltijd of verbouwing terug. Of het eerste jaar van je kindje. Welke herinnering voor jou ook belangrijk is. Op een canvascollage kun je – afhankelijk van de afmeting – met gemakt 15-60 foto’s in verschillende vormen en maten kwijt.

drukwerkmax-tips-fotos-op-canvas

3. Passe-partout

Een passe-partout is al lang niet meer voorbehouden aan enkel klassieke foto’s in lijsten. Ook een foto op canvas kan met omlijsting worden besteld. Op die manier kies je voor een traditionele look, maar wel met een moderne uitstraling. De kosten liggen bovendien een stuk lager dan een foto in een lijst.

drukwerkmax-tips-fotos-op-canvas

4. Panorama-foto op canvas

Wil je jouw woonkamer, slaapkamer, kantoor of andere ruimte graag een ruimtelijk effect geven? Maar weet je niet precies hoe? Een panorama-foto op canvas is dan een ideaal idee. Een langgerekte foto, bijvoorbeeld van een weids uitzicht, maakt iedere muur en ruimte automatische groter.

drukwerkmax-tips-fotos-op-canvas

5. Het meerluik

Een populaire woontrend op dit moment is het canvas drieluik. Dit is één foto, ‘opgeknipt’ in meerdere (kleine) canvasdoeken naast elkaar. Doordat een canvasfoto doorloopt over de rand, geeft dit een creatief en ruimtelijk effect. Jouw foto op canvas wordt kunst op canvas. Maar dan wel heel persoonlijk.

drukwerkmax-tips-fotos-op-canvas

drukwerkmax-tips-fotos-op-canvas

 6. Kleur bekennen

Heb je een prachtige foto die je op canvas wilt drukken, maar passen de kleuren niet mooi bij je interieur? Dan is er ook altijd de mogelijkheid om een foto in zwart-wit te drukken. Vind je dit iets te hard? Ga dan voor sepia. Deze bronzen kleurtint past bij vrijwel ieder interieur en geeft foto’s een zachte, vintage uitstraling.

7. ‘Quote’

Een foto op canvast hoeft natuurlijk niet per se een foto te zijn… Ben je dol op die ene quote? Heb je een vaste regel in huis die iedereen mag weten? Druk ze op canvas! Zo heb je direct een mooie wanddecoratie die ook nog eens helemaal bij jou past. Misschien goed om te weten: quotes in huis zijn helemaal hip.

drukwerkmax-tips-fotos-op-canvas

 

drukwerkmax-tips-fotos-op-canvas

8. Van eigen hand

Veel mensen denken bij een canvasdoek automatisch aan een foto. Maar dit kan natuurlijk ook een andere afbeelding zijn. Ben je zelf een begenadigd tekenaar? Of heb je misschien een kindertekening die bijzonder voor je is? Ook die kun je op canvas drukken. Kies je favoriete tekening en geef jouw woning écht een persoonlijke touch.

drukwerkmax-tips-fotos-op-canvas

Foto op canvas bestellen?

Heb je zelf nog toffe ideeën voor fotoproducten of afbeeldingen op canvas? Dan horen we het graag! Ben je geïnspireerd door dit artikel en wil je zelf ook zo’n mooi doek? Dan ben je op de juiste plek. Bij DrukwerkMAX kun je een foto op canvas bestellen in alle soorten, maten en kleuren. Laat weten wat jouw wensen zijn – wij maken ze werkelijkheid.


 Foto op canvas bestellen


 

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door
W J

Marketeer bij DrukwerkMAX

There are 2 comments for this article
  • DrukwerkMAX
   DrukwerkMAX at 4:16 pm

   Dankjewel voor je comment! Erg leuk om te lezen dat je geinspireerd bent geraakt. Wij hopen je met onze komende blogs nog meer te kunnen inspireren!

   Met vriendelijke groet,
   Het DrukwerkMAX-team

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *