Briefpapier drukken: geef communicatie kleur!

Briefpapier drukken: geef communicatie kleur!

Briefpapier ouderwets? Zeker niet! Veel belangrijke, zakelijke communicatie verloopt nog steeds per post. Maar zakelijk en saai zijn niet hetzelfde. Wil jij ook graag origineel briefpapier drukken of weten wat je er allemaal mee kunt? Doe inspiratie op met dit blog van DrukwerkMAX.

Spring uit boven de massa

Door mooi, vrolijk of modern briefpapier te drukken, bewijzen steeds meer mensen en bedrijven dat zakelijke communicatie ook leuk en luchtig kan zijn. Bijvoorbeeld met felle kleuren in de eigen huisstijl, een andere opmaak of speelse effecten. Hou jij er ook van om dingen nét even anders te doen dan anderen? Dan laten wij je zien hoe je zelfs met briefpapier uitspringt boven de massa.

1. Verrassing! Op de achterkant

Druk je jouw briefpapier altijd enkelzijdig? Dan hou je de achterkant dus over voor andere zaken. Heb je er al eens aan gedacht om daar iets te drukken wat past bij jouw bedrijf? Met een leuke eyecatcher zal niemand jouw brieven ooit nog vergeten. Wat denk je van een rekensom als prijsvraag voor een accountancykantoor. Of een woordzoeker voor een tekstbureau? Niets is te gek. Ook met een kleurplaat kun je veel kanten op.

drukwerkmax_visitekaartje_puzzel_achterkant

2. Het knutselbare briefpapier

De overall feeling van briefpapier is belangrijk. Het logo, de kleuren, de kwaliteit van het papier… Als dit allemaal klopt, geeft het schriftelijke communicatie gelijk meer cachet. Toch zonde als het vervolgens, na het lezen van de brief, direct in de papierbak belandt. Dit voorkom je door op de achterkant stippellijntjes of instructies te plaatsen voor een knutselwerkje. Papieren vliegtuigjes raken nooit uit de mode. En voor brieven van een makelaarskantoor is het leuk als de brief als huisje eindigt. Of een bloem voor een hoveniersbedrijf!?

3. De indeling: niet zo standaard

Het logo in de linker bovenhoek, tekst, de handtekening linksonder… De indeling van briefpapier is vrijwel altijd hetzelfde. Maar dat hoeft niet per se! Natuurlijk is het handig als een brief duidelijk en overzichtelijk is. Maar bijvoorbeeld door het logo langs de tekst te laten aflopen of in dezelfde kleur een effect toe te voegen, wordt briefpapier direct minder standaard.

drukwerkmax_briefpapier

 4. Knal! Briefpapier drukken op gekleurd papier

Ben je dat eeuwige wit ook zo zat? Wil je dat jouw brief er echt uitspringt op het bureau van dat ene bedrijf of die belangrijke manager? Overweeg dan eens om te kiezen voor briefpapier in de kleur van jouw huisstijl. Natuurlijk moet dit wel passen bij de uitstraling van jou of jouw bedrijf. En de tekst moet leesbaar blijven. Maar verder… waarom niet?

drukwerkmax_briefpapier

drukwerkmax_briefpapier_kleur

5. Envelop overbodig

We hebben het al even gehad over vouwen, maar wist je dat je briefpapier ook tot enveloppen kunt vouwen? Leuk om aan de binnenkant iets te schrijven en bijvoorbeeld je visitekaartje mee te sturen. Let wel op: de kans is groot dat je brief/envelop wordt opengescheurd, dus lange lappen tekst over het volledige A4-tje zullen dit niet overleven.

drukwerkmax_briefpapier_gevouwen_envelop_visitekaartje

Origineel briefpapier drukken

Genoeg ideeën opgedaan? Bij DrukwerkMAX kun je terecht voor het allermooiste briefpapier. Bespreek je wensen, want vrijwel alles is mogelijk. Ons briefpapier wordt gedrukt op 90 grams lasergeschikt papier. Hierdoor is het papier ook geschikt voor andere doeleinden dan alleen een (saaie) brief.


 Briefpapier drukken


Barst je zelf nog van de ideeën voor origineel briefpapier? Deel! We horen graag jouw tips.

Het DrukwerkMAX-team

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door
W J

Marketeer bij DrukwerkMAX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *