Chinees Nieuwjaar: 2018 het jaar van de Hond!

Chinees Nieuwjaar: 2018 het jaar van de Hond!

Xin Nián Kuài Lè! Vandaag begint het Chinees Nieuwjaar! Het Chinees Nieuwjaar is dé belangrijkste feestdag die wordt gevierd in China en duurt maar liefst 15 dagen! Elk jaar begint het Chinees Nieuwjaar op een andere datum en staat een andere dier centraal. Dit jaar is het het jaar van de hond. Ben jij geboren in 1910, 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994 of 2006? Dan is 2018 jouw jaar!

Jaar van de hond

De Hond staat in de Chinese astrologie voor loyaliteit en oprechtheid. Honden zijn sociale dieren die dolgraag vriendschap met de mens sluiten. Ook staan ze bekend als beschermend en grootmoedig in hun liefde. Net als de hond zelf zijn ‘mensen uit het jaar van de Hond’ graag thuis en vinden zij familie erg belangrijk. ‘Honden’ kunnen echter ook overdreven reageren en hebben een hoge dunk van zichzelf. ‘Honden’ vinden het moeilijk om compromissen te sluiten en hebben moeite om iemand gelijk te moeten geven. Beroemde mensen zoals Donald Trump, Justin Bieber, Michael Jackson, Lieke van Lexmond zijn ook geboren in het jaar van de hond!

Hoe zit het met de liefde? Mensen die geboren zijn in het jaar van de hond zijn onzeker, zorgelijk en angstig. Het feit dat ze vaak kritisch zijn schrikt mensen af. Maar wanneer ze een relatie beginnen zijn ze vrijgevig, loyaal en eerlijk.

‘Honden’ worden gezien als waardevolle werknemers, want ze werken met hart en ziel en kunnen ook goed in teams werken. Beroepen die hier goed bij passen zijn onder andere: zakenman, arts, politieagent, wetenschapper, politicus, verpleegster, bediende en rechter.

Gelukskleuren: Groen, Rood en Lima
Lievelingsbloem: Roos
Geluksgetallen: 3, 4, 9 en een combinatie van deze getallen

Ongelukskleuren: Blauw, Wit, Goud
Ongeluksgetallen: 1, 6, 7 en een combinatie hiervan

Rode kleuren

Tijdens het nieuwjaarsfeest laten de Chinezen hun echte rode kleuren zien. Zo dragen de mensen op deze dag rode kleren en worden cadeautjes ingepakt in rood inpakpapier. Ook wordt er veel versierd met rode slingers en rode lampionnen. De kinderen krijgen zelfs geld in een rood envelopje.

Heb jij voorbeelden van wat er tijdens dit feest met de kleur rood wordt gedaan? Laat het ons weten!

Het DrukwerkMAX-team

Bron: http://www.malaysiasite.nl/sterrenbeeldhond.htm

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door
W J

Marketeer bij DrukwerkMAX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *