Dit is dé kleur van 2019!

Dit is dé kleur van 2019!

Levendig en rustig tegelijk: de zachte kleur Living Coral (PANTONE 16-1546) is door Pantone uitgeroepen tot kleur van het jaar 2019.

PANTONE 16-1546 Living Color

Pantone heeft deze rustgevende natuurlijke kleur gekozen als een soort reactie op de gejaagdheid, die de digitale wereld en sociale media in het dagelijkse leven kunnen oproepen. Tegelijk kan deze mooie kleur daar onderdeel van uitmaken: de tint leent zich uitstekend voor online gebruik en kan daar heel goed symbool staan voor optimisme en speelsheid.

Living Coral is een natuurlijke kleur, die associaties oproept met een van de meest kwetsbare ecosystemen onder de zeespiegel; tegelijk voelt deze kleur zich als een vis in het water in een moderne, digitale context.

Pantone’s Kleur van het Jaar

Al 20 jaar kiest Pantone een inspirerende kleur, die als thema het hele jaar door terugkomt. Deze inspiratie gaat verder dan alleen drukwerk: ook in de mode, maar evengoed in interieurs en industrieel ontwerp, is de invloed merkbaar. Het Pantone Color Institute haalt zelf weer inspiratie uit een hele waaier aan bronnen: entertainment, mode, lifestyle, reizen, maar even goed uit nieuwe materialen en structuren, die allemaal een belangrijk stempel drukken op kleur, en daar tegelijk enorm van profiteren.

Laat je hieronder inspireren in hoe ook jij deze kleur kunt toepassen!

living coral 2

living coral 7

living coral 4

living coral 6

living coral 11

handdoek

Wat vind jij van deze kleur? Laat het ons weten!

Het DrukwerkMAX-team

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door
W J

Marketeer bij DrukwerkMAX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *