DIY-kerstversiering met 7 creatieve tips!

DIY-kerstversiering met 7 creatieve tips!

De kerstdagen komen er weer aan. Tijd voor warme chocolademelk, kleurige lichtjes en natuurlijk gezellige kerstversieringen. Ben je stiekem niet zo’n fan van groen en rood? Laat je eigen kleuren zien en maak originele kerstversiering in jouw favoriete kleur. DrukwerkMAX geeft je graag creatieve knutseltips. Veel plezier!

Een originele sfeer

Natuurlijk kun je kerstversieringen in de winkel kopen of online bestellen. Kerstversieringen die iedereen heeft en die je jaar in jaar uit gebruikt omdat ze toch aardig wat kostten. Doe het dit jaar eens helemaal anders en maak ze zelf. Voordeel: je creëert een originele sfeer, het kost weinig. Nog wat drukwerk of ander materiaal over? Aan de slag!

1. Miniverpakking van wc-rolletjes

Leuk als versiering voor onder de kerstboom, maar natuurlijk ook om echte mini-cadeautjes in te doen. Bijvoorbeeld sieraden of kindersokjes. Je pakt een leeg wc-rolletje en drukt dat een beetje plat. Buig de vier randjes op gelijke hoogte naar binnen. Versier de verpakking met inpakpapier, vouwblaadjes of mooie afbeeldingen uit tijdschriften. Om het helemaal af te maken doe je er een strik omheen van bijvoorbeeld wol of touw.

DIY Kerstversiering

2. Kerstbal van touw

Deze kerstbal valt vooral mooi op aan takken in een vaas, maar kun je ook ouderwets in de kerstboom hangen. Zet een bakje met lijm of behangplaksel klaar. Blaas een klein ballonnetje op (bijvoorbeeld een waterballon). Bind touw in jouw favoriete kleur vast aan de knoop van ballon. Trek het touw in verschillende richtingen over de ballon heen. Klaar? Rol de ballon door de lijm of het behangplaksel. Laat hem hangend drogen. Prik de ballon kapot en haal hem voorzichtig uit de kerstbal. Hou je van glitter en glamour? Gooi dan glitters door de lijm of het behangplaksel!

DIY Kerstversiering

3. Kerstkaart van kleurstaaltje

Wist je dat je heel makkelijk een kerstboom van kleurstaaltjes kunt maken? Leuk voor op een kerstkaart. Dus op naar de bouwmarkt om dat rek met staaltjes te plunderen. Ga je voor groen of een andere kleur? Dat is aan jou. Pak een liniaal en trekt twee diagonale lijnen met een potlood. Knip ze uit en plak ze op een blanco kaart. Voor de stam kun je wat bruine kleurstaaltjes meenemen. Versier de kerstboom en de kaart eventueel met wat glittersterretjes of andere versiersels.

DIY Kerstversiering

4. Kerstster van hout en lijm 

Leuk voor aan een kersttak, voor het raam of in de kerstboom. Pak vijf ronde houtjes in een formaat naar keuze. Leg de houtjes in de vorm van een ster en plak de houtjes met sterke lijm aan elkaar vast. Verf de ster bijvoorbeeld goud of zilver. Of doe eens gek en kies een heel andere kleur. Trek dan touw in alle richtingen over de ster heen. Maak een lus aan de ster vast en klaar is je prachtige kerstster!

DIY- Kerstversiering

5. Kerstkrans van kerstballen

Super aan de voordeur of voor je raam. Pak een makkelijk te buigen kledinghanger, maak de bovenkant los en buig hem in een ronde vorm. Lijm de haakjes van de kerstballen goed aan de kerstbal vast. Rijg de verschillende kleuren kerstballen aan de hanger en zorg dat de kleuren mooi verdeeld zijn. Als je klaar bent, maak dan een lus en een soort haakje waarmee je de uiteindelijk aan elkaar vast maakt. Strik eromheen ophangen maar!

Bekijk hier een video: https://youtu.be/w3oI_QIXJ9s

DIY Kerstversiering

6. Zelfgemaakte tekening op bruin papier

Drukwerkbestelling bij DrukwerkMAX gedaan? Het bruine papier dat we ter opvulling van de doos gebruiken, kun je prima recyclen door het te gebruiken als kerstpapier. Zet er een leuke tekening op, bind er een vrolijk touwtje of lintje omheen waaraan je bijvoorbeeld een klein kerstboompje of kerstballetjes vastmaakt. Origineel én goed voor het milieu!

DIY Kerstversiering

7. Sneeuwpop of kerstboom op pallet

Leuk om in huis, op het balkon of in de tuin te zetten. Gebruikte pallets kun je op veel plekken gratis of voor een kleine prijs ophalen. Leuk om te beschilderen met bijvoorbeeld een sneeuwpop. Of zaag er een kerstboomfiguur uit en schilder deze in de kleur die je maar wilt. Voor een extra gezellig effect kun je er lichtjes in hangen. Voor meer stabiliteit kun je een voet maken.

DIY Kerstversiering

Shoppen in onze kerstwebshop

Ben je nog op zoek naar kerst-drukwerk dat je níét zelf wilt maken? Bekijk dan zeker eens onze kerstproducten. Van wens- en menukaart tot wijn- en champagnedozen!

Bron: alle afbeeldingen komen van Pinterest

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door
W J

Marketeer bij DrukwerkMAX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *