Écht gave kerstkaarten maken

Écht gave kerstkaarten maken

Als de pepernoten plaats moeten maken voor de kerstkransjes. Als de Sint het veld ruimt voor zijn collega van de Noordpool. Als je opeens een onbedwingbare behoefte krijgt om iets roods aan te trekken, dan weten wij wel hoe laat het is. Tijd om te beginnen met de jaarlijkse kerstkaarten. Ja natuurlijk, digitaal sturen is zeker een optie, maar niets verslaat de papieren eindejaarswens. Het is leuk om te sturen én om te krijgen. En dan niet zo’n kant-en-klare, maar een persoonlijke. Dus hup aan de slag! Wij helpen je een handje.

Neem de tijd

Een mooie foto van het afgelopen jaar kan precies het juiste kerstgevoel uitdrukken. Of kies je voor een zelfgetekende, ontworpen of geknutselde variant? Waartoe je ook besluit, het is belangrijk om er even wat tijd in te stoppen. Verdiep je in de manier waarop jij je kerst- en nieuwjaarswens wilt gaan overbrengen. Dat straalt er straks echt vanaf wanneer vrienden, familie of klanten die kaart ontvangen.

drukwerkmax-kerstkaarten-maken

Gevouwen of ongevouwen

Belangrijk om rekening mee te houden tijdens het ontwerpproces: is de kaart gevouwen of ongevouwen? De eerste geeft een wat chiquere uitstraling, maar een ongevouwen kaart is juist wel heel toegankelijk. Bij dat laatste hoef je ook niet persé een enveloppe te gebruiken.

drukwerkmax-kerstkaarten-maken

Kerstige enveloppe

Natuurlijk is een enveloppe mét kerstzegel de kers op je figuurlijke winterse kersttaart. Het liefst dan met de naam en het adres handgeschreven op die enveloppe. Als je jouw kaart aan veel contacten zou willen versturen, zijn uitgeprinte adressen een goed alternatief.

drukwerkmax-kerstkaarten-maken

Stansen of snijden

Wil je net een wat anders dit jaar? Is eendimensionaal te eendimensionaal voor jou? Misschien is stansen of snijden dan wat. Je kunt figuren uitsnijden zodat er wordt gespeeld met kleuren en diepten. Origineel en opvallend (en niet zo eendimensionaal). drukwerkmax-kerstkaarten-maken Over welke kerstige boeg gooi jij het dit jaar qua kaarten? Wij zijn benieuwd!

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door
W J

Marketeer bij DrukwerkMAX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *