Een retro-ontwerp maken doe je zo!

Een retro-ontwerp maken doe je zo!

Wie houdt er niet van de nineties? Spijkerjasjes, tuinbroeken en kleurrijke trainingspakken zijn maar een paar hoogtepunten uit die periode. We worden allemaal stiekem weer blij als we eraan terugdenken. Of we het willen of niet, de trends van toen komen weer terug. En niet alleen in de kleding, maar ook in het nostalgische retro-ontwerp!

Alles draaide in de nineties om expressie. Een ding waar we dus zeker niet omheen kunnen zijn de gedurfde felle kleuren. Roze, geel, blauw, alles werd gedragen! Daarnaast werden er ook veel abstracte figuren gebruikt. Stippen en andere abstracte vormen waren de basics binnen de retro-ontwerpen. Mix en match de vormen met opvallende kleuren en je creëert een super gaaf effect!

Er zijn een aantal elementen die in de retro ontwerpen steeds terugkomen. Met onderstaande downloads kun je je ontwerp zelf in retrostijl gaan opmaken!

90’s flyer template

Een typische 90’s flyer voor een feestje! Met dit handige flyer-template inclusief lettertypen en vectorafbeeldingen maak je in een handomdraai jouw retro flyer!

flyer drukken retro design retro-ontwerp

dj flyer 90 design retro-ontwerp

90’s hiphop-illustraties

In het hiphop-illustratie pakket vind je de meest iconisch illustraties. Je ontvangt een vector EPS-bestand met in totaal 14 iconen die je kunt verwerken in jouw ontwerp!

retro design hiphop illustratie pakket retro-ontwerp

Retro 3D teksteffecten

Maak een opvallende titel met deze funky 3D teksteffecten! Je ontvangt 10 Photoshop-bestanden met bewerkbare elementen die je snel kunt aanpassen.

3d text effect retro-ontwerp

Vintage stijlelementen

Een geweldige set die je zeker moet downloaden zijn deze vintage elementen uit de jaren 90! Deze set bestaat uit ongeveer 20 elementen die je in jouw nostalgisch ontwerp kunt verwerken!

vintage 90 style elements set retro-ontwerp

Vintage iconen

Jouw retro-ontwerp maak je pas echt compleet met deze vintage iconen, gemaakt in Adobe Illustrator. De 10 iconen zijn verkrijgbaar in diverse formaten!

retro-ontwerp

Retro tekst-mockups

Binnen enkele minuten heb jij een Grunge-teksteffect toegevoegd aan jouw ontwerp! De retro tekst-mockup set bestaat uit 6 vintage geïnspireerde tekst-mockups met stijlen om verliefd op te worden! De kleuren en achtergrond zijn eenvoudig en snel aan te passen.

retro text mockups retro-ontwerp

Lettertype: Thunderstorm

Thunderstorm is een handgemaakt lettertype dat geïnspireerd is door verschillende trends uit de jaren 80 en 90. Gebruik dit lettertype in je ontwerp voor een quote of zelfs voor een logo.

thunderstorm lettertype retro design retro-ontwerp

Geïnspireerd geraakt? Maak dan jouw eigen retro flyer of poster!

Veel succes!

Het DrukwerkMAX-team

Bron: https://design.tutsplus.com/articles/trend-watch-retro-90s-design–cms-30328

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door
W J

Marketeer bij DrukwerkMAX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *