Een videogame maken van papier? Het kan!

Een videogame maken van papier? Het kan!

Bijna drie jaar lang waren de Londense developers van State of Play bezig met het maken van de videogame Lumino City. Op zich niet zo’n bijzonder gegeven, maar dit wordt het wel als je hoort dat dit spel helemaal met de hand gemaakt is. En dan bedoelen we: met papier en karton!

The making of Lumino City
In het zeskoppige team zat o.a. een architect, fotograaf en modelmaker. In plaats van een papiereffect digitaal in te voegen, maakten zij eerst de wereld van Lumino City in het echt. Met behulp van papier, karton, kleine lampjes en motoren creëerden zij de basis voor deze videogame. Alle modellen legden ze vervolgens nauwkeurig vast via foto of film. De digitale developers brachten als laatst alles in beweging door middel van codering.

Het verhaal
Lumino City beschrijft het verhaal van het moedige meisje Lumi dat op zoek gaat naar haar vermiste grootvader. Aan de hand van raadsels en puzzels krijgt Lumi steeds meer antwoorden zodat zij dit grote mysterie kan oplossen. Het spel kost hier €15,89 en is verkrijgbaar voor PC, Mac en Linux.

Behind the scenes
drukwerkmax-lumino-city2

drukwerkmax-lumino-city3

drukwerkmax-lumino-city4

drukwerkmax-lumino-city5

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door
W J

Marketeer bij DrukwerkMAX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *