Festivaltijd!

Festivaltijd!

Holland, Are You Ready?

De laatste kou is zo’n beetje uit de lucht verdwenen, de dagen worden al weer lekker lang, de winterjassen kunnen weer in de kast: de zomer zit er weer aan te komen.

En dat is altijd goed nieuws voor de vele muziekliefhebbers onder ons: de zomer is bij uitstek hét seizoen van de muziekfestivals.

Waar een klein land groot in kan zijn: bijna iedere week is er wel iets te beleven in zalen, parken, straten, op pleinen en op velden. Of je nu houdt van stampende techno of meer van daverende rock (mag ook metal zijn, of r&b), iedere muziekliefhebber komt in de komende zomer gegarandeerd aan zijn of haar trekken.

 

 

Foto’s: Nathalie Brongers

We hebben een eigen persoonlijke top 5 voor je samengesteld:

> Pinkpop – 8-10 juni 2019
Dit jaar een jubileum-editie: Pinkpop in het Limburgse Landgraaf bestaat 50 jaar en dat wordt spectaculair gevierd met een indrukwekkende line up. Fleetwood Mac, Mumford & Sons, The Cure, Armin van Buuren en Jamiroquai, om maar een paar in het oog springende namen te noemen. In juni gaat het helemaal los in het Zuiden.
Meer informatie:
Pinkpop

> Parkpop – 30 juni 2019
Midden in de zomer en niet te missen: eind juni is het weer feest in het Zuiderpark in Den Haag. Dit jaar zijn de head liners: Ilse de Lange, Ronnie Flex & Deuxperience, Walk Of The Earth en Maan. Parkpop is zoals ieder jaar heel budgetvriendelijk: de toegang is gratis! Maar dat is nog niet alles: in de twee voorafgaande dagen is er ook al van alles te beleven en beluisteren: op 28 juni is in de binnenstad in Den Haag Parkpop Down Town met live optredens. Een dag later, op 29 juni, is het betaalde festival Parkpop Saturday Night, met grote namen als Skunk Anansie, Tears for Fears en Cypress Hill.
Meer informatie:
Parkpop

> Lowlands – 16-18 augustus 2019
Ook niet te missen, dit grote festival op het Evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen, met een camping die (volgens de organisatie) niet vol kan raken. Goed nieuws dus, voor alle liefhebbers van New Order, Franz Ferdinand, Giorgio Moroder, The Good, The Bad & The Queen en, nogmaals, Ronnie Flex & Deuxperience! Het complete programma staat op de flitsende site.
Meer informatie:
Lowlands

> Best Kept Secret – 31 mei – 2 juni 2019
Dit driedaagse festival doet zijn naam eigenlijk helemaal geen eer aan: ieder jaar is het intieme terrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek afgeladen vol met liefhebbers van indierock, elektronica hiphop en garagerock. Dit jaar komen onder anderen langs: Kraftwerk 3D, Interpol, Primal Scream en Charlotte Gainsbourg. De lijst is nog veel langer!
Meer informatie:
Best Kept Secret

> Down The Rabbit Hole – 5-7 juli 2019
De organisatie typeert het mooi: Down The Rabbit Hole, waar je bent wie je bent wanneer niemand je kan zien. Dit sfeervolle festival in Beuningen komt ook dit jaar weer met een aantal klinkende namen op de proppen: Editors, Underworld, Grace Jones, Robyn en (alweer!) Ronnie Flex & Deuxperience.
Meer informatie:
Down The Rabbit Hole

Naast deze muzikale parels valt er nog veel meer te beleven deze zomer. Heel bijzonder zijn bijvoorbeeld de culturele evenementen, waaronder de Tong Tong Fair, Milan Summer Festival, Kwaku Summer Festival en De Parade.

Zelf een festival organiseren? Dan zijn je programmering en je planning uiteraard belangrijk, maar vergeet de promotie vooral niet. Kijk eens in ons assortiment voor de nodige inspiratie!

Van flyers en posters tot vlaggen en vouwkaarten (Z-cards), het is er allemaal!

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *