Gratis alternatief InDesign: Scribus

Gratis alternatief InDesign: Scribus

In eerdere blogartikelen hebben we alternatieven aangeboden voor Photoshop en Illustrator. Van InDesign hebben we ook nog een alternatief voor je, namelijk Scribus. Dit alternatief voor InDesign is gratis te downloaden en kan worden gebruikt om drukklare bestanden te maken voor bijvoorbeeld brochures, ansichtkaarten of briefpapier.

Hoe werkt Scribus?

Heb je geen InDesign? Dan is Scribus een goed alternatief om te gebruiken voor het ontwerpen en aanleveren van bestanden voor jouw drukwerk. Scribus is een opensource desktop publishing (DTP) programma dat gratis te downloaden is voor zowel Windows als Mac-gebruikers. Nog een voordeel: Scribus ondersteund zowel CMYK als ICC-kleurprofielen. Ideaal om jouw bestand te kunnen aanleveren volgens onze aanleverspecificaties.

In 4 eenvoudige stappen Scribus installeren

Scribus is gemakkelijk te installeren via de volgende 4 stappen:

  1. Ga naar scribus.net
  2. Klik in het menu op ‘Get Scribus’
  3. Kies je besturingssysteem en klik op de downloadlink
  4. Kies vervolgens de versie die je wilt downloaden en volg de instructies

Functies en mogelijkheden van Scribus

In Scribus kun je de meeste standaardfuncties en -mogelijkheden terugvinden. Denk hierbij aan het plaatsen van frames voor teksten en beelden en een teksteditor, maar ook aan diverse functionaliteiten om bijvoorbeeld afbeeldingen te roteren, te schalen en te bewerken.

Wil je meer informatie over Scribus en over wat je er allemaal mee kunt doen? Download en bekijk dan deze handleiding over het werken met Scribus. Er is ook een sneltoetsenoverzicht dat je kunt downloaden.

Het DrukwerkMAX-team

PS. Wij hebben geen inhoudelijke technische kennis van het programma Scribus. Voor vragen over de werking van het programma kun je terecht op https://www.scribus.net/

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door
Wanita Jharap

Marketeer bij DrukwerkMAX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *