Gratis opmaakprogramma Canva

Gratis opmaakprogramma Canva

Ben je niet helemaal thuis in de professionele opmaakprogramma’s van Adobe of heb je er geen? Geen probleem! Met het online opmaakprogramma van Canva kan ook jij de mooiste ontwerpen maken voor jouw drukwerk.

Gratis online ontwerpprogramma

Canva is een online opmaakprogramma die je gratis op het web kunt gebruiken en is speciaal gemaakt voor mensen zonder uitgebreide grafische kennis. Met dit programma kun je dus zelf grafische ontwerpen maken voor bijvoorbeeld flyers, visitekaartjes, posters of briefpapier.

Canva Marketing materials_4

In de marktplaats van Canva vind je diverse templates die je als basis kunt gebruiken voor jouw ontwerp. Je kunt ook blanco beginnen en zelf een achtergrond maken met eigen afbeeldingen die je graag in je ontwerp wilt hebben.

Canva Marketing materials_2

Werken met Canva | 5 eenvoudige stappen

Werken in Canva is erg gemakkelijk. Met ‘slepen en loslaten’ zet je heel eenvoudig ontwerpen in elkaar. Je hebt een ruime keuze aan verschillende elementen waaronder grids, vormen, lijnen, iconen en illustraties.

Wij leggen je graag uit hoe het werkt:

 1. Meld je aan op Canva.com
 2. Kies een product uit waar je een ontwerp van wilt gaan maken (bv. flyers)
 3. Links vind je de navigatiekolom met alle elementen om je ontwerp te maken:
  • ‘Layouts’ – kies voor een basis ontwerp die je kunt bewerken met je eigen tekst
  • ‘Elements’- kies voor diverse grids, vormen, lijnen, iconen en meer voor in je ontwerp
  • ‘Tekst’- kies voor een lettertype die jij graag wilt gebruiken als koptekst of subtekst. Je kan hier ook je eigen lettertype uploaden.
  • ‘Backgrounds’ – kies voor een gekleurde achtergrond. Met kleurcodes kun je ook een achtergrond maken in de kleuren van je eigen huisstijl.
  • ‘Uploads’ – hier kun je je eigen afbeelding, bv. je logo uploaden. Heb je geen logo? Dan kun je hier ook afbeeldingen kopen, zodat je zelf een logo kunt ontwerpen.
 4. Klaar met ontwerpen? Klik dan rechts bovenin op ‘Download’ en sla je bestand op als PDF – Print en vink ‘Crop marks and bleed’ aan. Je bestand wordt dan in hoge kwaliteit (300 dpi) opgeslagen met snijtekens en afloop.
 5. Plaats je bestelling op drukwerkmax.nl en upload je bestand.

Ga naar canvas.com en maak je eigen ontwerp. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag!

Het DrukwerkMAX-team

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door
W J

Marketeer bij DrukwerkMAX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *