Haal meer uit je doelgroep met de juiste flyer

Haal meer uit je doelgroep met de juiste flyer

Met een flyer trek je de aandacht. Dat wil zeggen: met een goede flyer. In de stortvloed aan prikkels en informatie is het soms moeilijk om op te vallen. Zorg dus voor een echte eyecatcher met een sterk design en intense kleuren. Houd je tekst kort en krachtig. De meeste mensen werpen er immers hooguit een blik op.

Zet je flyers op de juiste manier in en je zult zien: een goede flyer kan wonderen verrichten.

DrukwerkMAX geeft je inspiratie voor verschillende manieren om dit effectieve en goedkope marketingmiddel te gebruiken:

Promoot een actie

Flyers en acties zijn de beste vrienden. Maar let op! Zorg dat je actie écht goed is en geen ‘platte reclame’. Zo voorkom je een hoop irritatie. Bedenk een leuke member-get-member-actie of geef een goede korting. En heb je de flyers zelf uitgedeeld? Loop dan een rondje om te checken of de buurt niet vol ligt met vertrapte flyers. Zo zorg je dat je merk geen straatvervuiling wordt.

Promoot een feestje

Organiseer je een feestje of festival? Laat mooie flyers drukken. Deel ze uit, leg ze in cafés en clubs, kortom: zorg dat ze liggen waar je doelgroep zich bevindt. Vermeld de belangrijkste gegevens, maar richt je verder op een briljant design.

Cross-sell & up-sell

Flyers zijn bij uitstek geschikt voor cross-sell en up-sellmarketing. Vergezel iedere bestelling van een flyer met een mooie actie of aanbieding, extra informatie of gewoon een bedankje. Zalando pakt het slim aan: bij iedere aankoop geven ze vijf euro korting op de volgende bestelling. Een simpele manier om klanten te bedanken én aan je te binden.

drukwerkmax-doelgroep-juiste-flyer

Informatieflyers

In sommige gevallen ligt de nadruk juist op de tekst van de flyer. Bijvoorbeeld als je informatie wilt geven over je bedrijf of evenement. Zorg dat de tekst kort en bondig is. Maak gebruik van sterke headliners en vermeld alleen de belangrijkste informatie. Met heldere, rustige kleuren zorg je ervoor dat de flyer prettig leesbaar is.

Let op: respecteer de nee/nee-stickers op brievenbussen als je de flyers zelf verspreidt. Zo voorkom je een averechts effect. En last but not least: we willen allemaal een onuitwisbare indruk maken, maar leg geen flyers achter ruitenwissers. Wanneer het regent of de zon fel schijnt kan de flyer aan de lak of het raam vastplakken. Onuitwisbaar? Zeker. Maar waarschijnlijk niet zoals je het in gedachten had.

Wat is de mooiste flyer die jij ooit hebt gezien? Deel het hieronder en inspireer anderen!

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door
W J

Marketeer bij DrukwerkMAX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *