De kunst van isometrisch tekenen

De kunst van isometrisch tekenen

Isometrisch tekenen is een manier om ruimtelijke figuren in een plat vlak weer te geven, waardoor het net lijkt alsof je schuin tegen een object aan kijkt. Je maakt dus 2D afbeeldingen die eigenlijk 3D objecten zijn.

Driedimensionaal tekenen

Vaak wordt het isometrisch tekenen gebruikt bij het maken van onder andere 3D tekeningen, bouwtekeningen en (video)spelletjes. Steeds vaker wordt het ook gebruikt bij het grafisch ontwerpen, zoals bijvoorbeeld bij het opmaken van infographics.

Diepte tekenen

Bij het isometrisch tekenen maak je gebruik van een guideline/grid met verticale en schuine lijnen. Met dit handige hulpmiddel zorg je ervoor dat diepte en perspectief altijd hetzelfde blijven.

isometrisch tekenen

Wanneer je isometrisch gaat tekenen begin je eerst met het schetsen van de hoofdlijnen. Wanneer de eerste lijnen zijn gezet, kun je de tekening vorm gaan geven door de harde lijnen aan te passen en steeds meer diepte te creëren.

Download hier je grid

isometrisch tekenen

Isometrische tekenen | Ilussies

Escher is een bekende kunstenaar die in zijn werk geïnspireerd is geraakt door isometrisch tekenen. Hij heeft dit zelfs omgezet naar isometrische illusies, waardoor het in sommige van zijn tekeningen net lijkt alsof er geen einde is.

isometrisch tekenen

Inspiratie

We hebben een aantal leuke voorbeelden van isometrische tekeningen voor je verzameld  Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden en maak je eigen isometrische tekening!

isometrisch tekenen

isometrisch tekenen

Isometrisch tekenen

 

 

isometrisch tekenen

isometrisch tekenen

Bron afbeeldingen: Pinterest

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door
W J

Marketeer bij DrukwerkMAX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *