Kleurenreeks: Waarom is het gras bij de buren altijd groener?

Kleurenreeks: Waarom is het gras bij de buren altijd groener?

Iedereen kent de uitdrukking wel “Het gras bij de buren is altijd groener.” Maar waarom is het gras groener? Het spreekwoord suggereert dus hoe groener iets is, des te beter het ook zal zijn. Maar is dat ook zo? Vandaag bekijken we hoe positief de kleur groen is en wat voor invloed het heeft op mensen die jouw groen gekleurde flyer in handen krijgen.

Natuur
Groen is natuurkleur nummer 1. Dit kan ook haast niet anders, want het grootste deel van de natuur is groenkleurig. Denk maar aan bomen, planten, (groeiende) vruchten en natuurlijk ook gras. Zodra iets maar te maken heeft met moeder aarde dan krijgt het algauw een groen label opgeplakt. Duurzame methoden en instellingen krijgen hier veelvuldig mee te maken. Ook vind je groen terug in de politiek.

Lichaam
Doordat wij als mens veel worden geconfronteerd met natuurlijk groen, zijn wij erg bekend met groentinten. Ze doen ons denken aan de natuur en geven ons een veilig en rustgevend gevoel. Groen biedt een bepaalde zekerheid en creëert harmonie in het lichaam.

Geest
De lichamelijk ontspanning straalt ook door naar het hoofd. De rust verhoogt de concentratie en zorgt ervoor dat we beter presteren. Ook zou de kleur groen depressies en angsten laten verdwijnen. Niet zo gek dus dat veel mensen zich beter voelen na een korte boswandeling.

drukwerkmax-groen-kleurpsychologie

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *