Menukaarten maken – in alle soorten en smaken

Menukaarten maken – in alle soorten en smaken

Menukaarten alleen geschikt voor restaurants? Welnee! Zoveel mensen, zoveel wensen. Met menukaarten kun je alle kanten op. Gebruik ze bijvoorbeeld als voordelig alternatief voor een folder of programmaboekje. Meer ideeën en inspiratie opdoen? Lees de tips van DrukwerkMAX!

Hoe zien goede menukaarten eruit?

Negen van de tien keer worden menukaarten gebruikt voor en door horeca. Daar zijn ze niet alleen het visitekaartje, maar helpen ze ook de gasten bij het maken van smakelijke keuzes. Complete psychologische analyses worden losgelaten om prijzen, lettertypes en indeling van de menukaarten te optimaliseren. Daarbij mag één ding natuurlijk niet worden vergeten: een stevige, duurzame papiersoort en een geschikt formaat zijn de basis voor een goede menukaart. Daarmee geef je jouw gasten direct een gevoel van luxe in handen.

menukaart_bedrukken_drukwerkmax

Creatief met menukaarten

Wist je dat menukaarten niet alleen geschikt zijn voor gebruik in restaurants, maar voor allerlei doeleinden? Een aantal voorbeelden:

  • De menukaart als informatieve display op een balie of in de wachtruimte, om te vertellen over diensten, producten of aanbiedingen
  • Een speciale menukaart voor een bruiloft of evenement, passend bij de kleuren en/of huisstijl van de dag
  • Menukaarten als originele en riante folders. Bijvoorbeeld op een extra lang of juist liggend formaat. Ideaal voor (gerichte) verspreiding of om weg te geven.
  • De menukaart als programmaboekje voor feesten en evenementen. Show tijden en optredens van artiesten, wijs mensen de weg naar juiste locaties en vermeld wat hen te wachten staat.

menukaart_bedrukken_drukwerkmax

Menukaarten maken met DrukwerkMAX: tips!

Hoe je de perfecte menukaart maakt, is dus grotendeels afhankelijk van het doel waarvoor je hem gebruikt. Natuurlijk deelt DrukwerkMAX graag een aantal tips die in alle gevallen nuttig zijn.

Tip 1. Kies het juiste formaat. Menukaarten zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Lang en smal, staand, liggend, vierkant of als wikkel. Bedenk dus goed wie de menukaarten gaan gebruiken en op welk moment. In een restaurant is een groot en liggend formaat mogelijk ideaal, maar tijdens een evenement steken mensen makkelijker een smal of klein formaat in hun zak. Hou daar dus rekening mee.

Tip 2. Zorg voor een duidelijke en overzichtelijke indeling van een menukaart. Dit doe je bijvoorbeeld door niet teveel tekst toe te voegen en de inhoud in kolommen te plaatsen. Wees daarnaast ook niet te scheutig met afbeeldingen en lettertypes. Ook voor menukaarten geldt: overdaad schaadt.

Tip 3. Klaar met de menukaarten maken? Werk ze dan mooi af. Kies bijvoorbeeld voor kleuren die passen bij jouw huisstijl, evenement of bedrijf. Plaats een eventueel logo erbij en kies voor een matte of glanzende finish.

Menukaarten bestellen

Smaken bovenstaande tips naar meer? Of heb je zelf nog leuke ideeën voor het maken van menukaarten? Leuk! Deel ze dan met ons. (Onderaan deze pagina of via Facebook bijvoorbeeld.)

   menukaart_bedrukken_drukwerkmax

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door
W J

Marketeer bij DrukwerkMAX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *