Nederland eert Corbijn

Nederland eert Corbijn

Nederland en haar helden, een lastige combinatie. We zijn er te nuchter voor. Maar deze man, Anton Corbijn, verdient een voetstuk. Wat Corbijn decennialang presteert als fotograaf – en inmiddels als regisseur – is van internationale omvang en kwaliteit. Dit jaar wordt Corbijn 60 en dat wordt op passende wijze gevierd. Met exposities en boeken.


WIN een Anton Corbijn Hollands Deep boek + 2 toegangskaartjes voor de expositie 1-2-3-4 in het Fotomuseum Den Haag. Kijk onderaan de pagina.


Ons favoriete nieuwe boek is Hollands Deep, behorend bij de gelijknamige expositie in het Gemeentemuseum Den Haag. Het door Irma Boom – een  heldin op het gebied van grafisch design – ontworpen boek geeft een prachtig overzicht van Corbijn’s fotografie door de jaren heen. Mandela, De Niro, Bowie, Cobain, Springsteen, Ai Weiwei, Pavarotti, Bono en Waits – het is slechts een greep uit deze schier eindeloze parade van celebrities die groot genoeg zijn om een plekje te bemachtigen in het boek Hollands Deep. Een zeer verdiend hommage aan ‘onze’ Nederlandse meester Anton Corbijn. En de held zelf? Die blijft er Hollands nuchter onder.

In het Fotomuseum Den Haag vindt zijn andere expositie, 1-2-3-4, plaats. Speciaal voor deze tentoonstelling is Anton Corbijn gaan terugkijken op zijn muziekwerk en selecteerde uit zijn archief meer dan 300 foto’s van bands en zangers: van Nirvana, U2, Nick Cave tot Siouxsie Sioux, REM en The Rolling Stones. Beide tentoonstellingen zijn t/m 21 juni 2015 te zien. Kijk voor meer informatie op www.gemeentemuseum.nl of www.fotomuseumdenhaag.nl

WIN: 2x Anton Corbijn Hollands Deep boek + 2 toegangskaartjes voor de expositie 1-2-3-4 in het Fotomuseum Den Haag

Om je te inspireren geeft DrukwerkMAX 2 exemplaren van het boek Hollands Deep weg, met 2 toegangskaartjes voor het Fotomuseum in Den Haag waar zijn expositie 1-2-3-4 is te bezichtigen. Wat moet je doen? Ga naar actie.drukwerkmax.nl/antoncorbijn en vul hier je ordernummer in van een bestelling die geplaatst is tussen 14 april en 5 mei 2015. Meedoen mag met meerdere ordernummers en kan t/m dinsdag 5 mei 2015. Op woensdag 6 mei worden de 2 winnaars bekend gemaakt.

Exemplaar zelf kopen?

Bestel hier het boek Hollands Deep – Anton Corbijn voor € 50,00 bij MENDO
Bestel hier het boek 1-2-3-4 – Anton Corbijn voor € 65,00 bij MENDO

 

drukwerkmax_winactie_anton_corbijn_hollands_deep_09 drukwerkmax_winactie_anton_corbijn_hollands_deep_08 drukwerkmax_winactie_anton_corbijn_hollands_deep_07 drukwerkmax_winactie_anton_corbijn_hollands_deep_06 drukwerkmax_winactie_anton_corbijn_hollands_deep_05 drukwerkmax_winactie_anton_corbijn_hollands_deep_04 drukwerkmax_winactie_anton_corbijn_hollands_deep_02 drukwerkmax_winactie_anton_corbijn_hollands_deep_01 drukwerkmax_winactie_anton_corbijn_hollands_deep_03

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door
MENDO

MENDO is a candy store for book aficionados. Alles draait bij MENDO om boeken die visueel inspireren en prikkelen. Zowel de winkel in de 9 Straatjes in Amsterdam, een design van Concrete Architectural Associates, als de bekroonde online store worden bezocht door boekenliefhebbers vanuit de hele wereld. Bij MENDO vinden zij een constant wisselende, zorgvuldig gecureerde collectie boeken op het gebied van fashion, fotografie, interieur, grafisch vormgeving, lifestyle, eten en reizen. Op Facebook zei Lieke ooit: “MENDO equals book porn.” Beter hadden we het zelf niet kunnen zeggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *