Origineel drukwerk? Geef je ontwerp een zomers tintje!

Origineel drukwerk? Geef je ontwerp een zomers tintje!

Drukwerk bestellen kan iedereen. Maar een creatief ontwerp verzinnen is soms lastiger. Daarom deelt DrukwerkMAX graag ideeën, tips en inspiratie voor origineel drukwerk. In dit blog: ontwerpen met een zomers tintje. Lees alles wat je wilt weten over zomerse lettertypes, zwoele achtergronden en hot designs.

Origineel drukwerk met zomerse lettertypes

Summertime, lazy summer en summer jams: de namen zeggen eigenlijk al genoeg. Via de website Dafont vind je zomerse lettertypes waarmee jouw drukwerk helemaal summerproof is. Vrolijk, zwierig en gezellig. Bekijk de zomerse lettertypes.

drukwerkmax-ontwerptips-zomer

drukwerkmax-ontwerptips-zomer

drukwerkmax-ontwerptips-zomer

Kleurpaletten in zomerse kleuren

Welke kleuren doen jou aan de zomer denken? Blauw als de zee? Wit als het strand? Oranje als de ondergaande zon? Met een zomerse kleur is jouw drukwerk straks klaar voor het hoogseizoen. Bekijk en ontdek jouw favoriete tint of kleurenpaletten via Adobe colors.

drukwerkmax-ontwerptips-zomer
drukwerkmax-ontwerptips-zomer
drukwerkmax-ontwerptips-zomer

Modekleuren van dit seizoen

Zeker weten dat jouw drukwerk ook past bij dé kleuren van dit seizoen? Lekker hip en trendy? Vergeet dan niet om eens de modekleuren van de zomer 2016 te bekijken. Alleen al vanwege de namen als snorkel blue, peach echo of fiesta zijn ze niet te weerstaan.

drukwerkmax-ontwerptips-zomer

Zomerse brushes, zomers ontwerp

Met Photoshop brushes breng je eenvoudig de leukste effecten aan in je ontwerp. Van tropisch eiland tot slippers, van surfplank tot cocktail; jouw drukwerk wordt tropisch. Klanten blij, jij blij.  Wat wil je nog meer? Bekijk de leukste zomerse brushes via brusheezy.com. Ze zijn gratis!

drukwerkmax-ontwerptips-zomer

Dé filters voor spetterend, origineel drukwerk

Niet alleen met brushes, ook met filters kun je in fotoshop een aantal leuke, zomerse effecten aanbrengen voor spetterend, origineel drukwerk. Bekijk de volgende 3 tutorials met de leukste tips en trucs:

  1. Snelle zomerse effecten in je foto’s:
    http://www.psdbox.com/tutorials/add-quick-effects-to-your-personal-photos/
  2. Filter de mooiste foto’s:
    http://abduzeedo.com/quick-tips-instagram-your-images-using-photoshop
  3. Een gladde, zachte en zomerse gloed:
    http://www.iheartfaces.com/2013/01/how-to-use-blending-modes-in-photoshop/

drukwerkmax-ontwerptips-zomer

Jouw drukwerk in zand geschreven

Wordt jouw drukwerk voorzien van tekst? Dan mogen in zand geschreven letters dit seizoen natuurlijk niet ontbreken! Ontdek via de tutorial van Adobe Photoshop hoe je dit effect eenvoudig creëert: Sand writing Photoshop.

drukwerkmax-ontwerptips-zomer

Zomerse achtergronden

Een zomers landschap, zonnestralen die door de lens vallen, een schittering op het water; dergelijke beelden maken de ontvangers van jouw drukwerk gegarandeerd vrolijk. En via creativemarket.com pas je ze ook nog eens eenvoudig toe. Bekijk de zomerse achtergronden!

drukwerkmax-ontwerptips-zomer

Van watermeloen tot strohoed: originele afbeeldingen

Ben je op zoek naar zomerse afbeeldingen? Bijvoorbeeld van een fris stuk watermeloen, een zonnehoed van stro of een tropisch paradijs? Er zijn allerlei websites waar je ze gratis kunt vinden. Bekijk bijvoorbeeld eens de zomerse vectoren en iconen van Freepik of creativemarket. Zowel jij als je drukwerk komen direct in de vakantiemodus.

Bovenstaande ideeën mogen natuurlijk altijd worden aangevuld! Laat onderaan deze pagina een reactie achter en help ook anderen bij het verzinnen van een zonnig ontwerp. Heb je een zomers ontwerp in gedachten dat je direct wilt laten drukken? Kies dan uit een van onze vele mogelijkheden:


Drukwerk bestellen


Het DrukwerkMAX-team

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door
W J

Marketeer bij DrukwerkMAX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *