Sneltoetsen Photoshop: tijdbesparende tips

Sneltoetsen Photoshop: tijdbesparende tips

Stel dat je 5 uur per dag achter de computer besteedt met het gebruik van Photoshop. En je kunt 10% of 20% van die tijd besparen door efficiënter te werken. Hoeveel extra tijd en geld win je dan!? Lees alles over de voordelen en het gebruik van Photoshop sneltoetsen. Of gebruik het handige overzicht van DrukwerkMAX!

Sneltoetsen Photoshop: de voordelen op een rij

Sneltoetsen Photoshop ingewikkeld? Welnee! Photoshop is een enorm uitgebreid pakket. De meeste fotografen, DTP’ers, grafisch vormgevers of andere professionals, gebruiken maar een klein deel van de beschikbare functies. Dan is niets zo handig als het werken met sneltoetsen; geen getuur meer naar eindeloze menu’s. En dat is niet het enige voordeel:

√       Handig voor ervaren én onervaren gebruikers
√       Minder handelingen op de PC en dus efficiënter werken
√       Tijd en geld besparen
√       Voorkomt RSI-klachten door verminderde muishandelingen
√       Eenvoudig aan te leren, doordat er logica zit in de sneltoetsen

Waar vind je de Photoshop sneltoetsen?

Er zijn verschillende soorten sneltoetsen die je voor Photoshop kunt gebruiken. Bijvoorbeeld sneltoetsen voor diverse deelvensters of sneltoetsen voor teksten of afbeeldingen. Op de website van Adobe vind je uitgebreide lijsten die je kunt gebruiken. Ben je bijvoorbeeld bezig met de opmaak van een boek of een magazine? Dan kun je direct de sneltoetsen kiezen die hiervoor beschikbaar zijn, zoals toetsen voor het selecteren van gereedschappen of toetsen voor het selecteren en verplaatsen van objecten. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Sneltoetsen Photoshop zo efficiënt mogelijk gebruiken

Er zijn mensen die alle sneltoetsen van Photoshop uit hun hoofd leren, om er optimaal gebruik van te kunnen maken. Zie jij de lange lijsten en krijg je al stress bij het idee? Dan kunnen we je geruststellen: een fotografisch geheugen is echt niet nodig om de fotobewerkingssoftware optimaal te gebruiken. Daar zijn veel handigere oplossingen voor. Oplossingen waarbij DrukwerkMAX natuurlijk graag een handje helpt. Daarom ontwikkelden we, speciaal voor jullie, een handig schema met Photoshop sneltoetsen.

Download Photoshop sneltoetsen overzicht Qwerty

Stel ons overzicht bijvoorbeeld in als bureaublad achtergrond op je computer. Je kan hem uiteraard ook uitprinten, hiervoor hebben we een printvriendelijke versie gemaakt. Zo heb je jouw favoriete sneltoetsen altijd binnen handbereik.

Download Photoshop sneltoetsen overzicht Qwerty
Download Photoshop sneltoetsen overzicht Qwerty (printvriendelijke versie)

Stel dit overzicht in als bureaublad achtergrond:

Download bureaublad achtergrond: 1024×768
Download bureaublad achtergrond: 1024×1024 (ipad)
Download bureaublad achtergrond: 1280×800
Download bureaublad achtergrond: 1280×1024
Download bureaublad achtergrond: 1440×900
Download bureaublad achtergrond: 1680×1050
Download bureaublad achtergrond: 1920×1200
Download bureaublad achtergrond: 2560×1440

Download een overzicht van de meest gebruikte toetscombinaties in Photoshop

Download toetscombinaties-overzicht Photoshop

Gebruik je het overzicht? Dan horen we natuurlijk graag wat je ervan vindt. Reageer hieronder of laat het weten via onze Facebookpagina.

Het DrukwerkMAX-team

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Marketeer bij DrukwerkMAX

There are 4 comments for this article
  • DrukwerkMAX at 4:55 pm

   Dankjewel voor je reactie, Rob! Een goede vraag. De sneltoetsen zijn ook te gebruiken op Windows wanneer je de standaardinstellingen van Photoshop hebt geïnstalleerd. In plaats van het ‘appeltje’ commandbutton gebruik je ‘CTRL’. Binnenkort komt er ook nog een volledig sneltoetsencombinatie-overzicht aan voor zowel Apple als Windows. Houdt onze blog hiervoor in de gaten!

   Met vriendelijke groet,
   Het DrukwerkMAX-team

Leave a Reply

Your email address will not be published.