Top 10 Lettertype combinaties!

Top 10 Lettertype combinaties!

Stel, je bent met een ontwerp bezig waar je meerdere lettertypes wilt gaan gebruiken. Welke lettertypes kies je dan? En, welke combinaties van lettertypes werken nou eigenlijk samen het beste en zou je dus kunnen kiezen?

Wij zijn voor jou op zoek gegaan en hebben een top 10 samengesteld van de beste (én gaafste) professionele lettertype combinaties die je kunt gebruiken in jouw ontwerp! Alle lettertypes zijn Google Fonts, dus gratis te downloaden!

Benieuwd welke combinaties dit zijn? Lees dan verder!

Professionele lettertype combinaties

1. Playfair Display & Source Sans Pro

lettertype combinatie-playfair-source-sans

Het lettertype Playfair Display is ontworpen door Claus Eggers Sorence en is een traditioneel lettertype. Vaak worden traditionele lettertypes toegepast vanwege de elegantie en de klasse die ze uitstralen. Dit traditionele lettertype werkt extra goed met een eenvoudig lettertype, zoals de Source Sans Pro.

2. Raleway & Lato

De Raleway is een eenvoudig maar stijlvol schreefloos lettertype en kan worden gebruikt voor verschillende ontwerpstijlen. Door het lettertype Lato (dat ook een schreefloos lettertype is) als een kleinere en dunnere tekstletter te gebruiken, is het een perfecte aanvulling op de koptekst.

3. Elsie & Roboto

Elsie is een prachtige en elegante lettertype dat de harten van vrouwen sneller doet kloppen met zijn vloeiende randen en elegante schreven . Het is zo’n gedetailleerd lettertype die je het beste kunt combineren met een eenvoudige lettertype. Een lettertype zoals Roboto zou dus perfect zijn!

4. Dancing script & Josefin Sans

Zoals de naam van het lettertype al doet vermoeden is het lettertype Dancing Script heel vloeiend en creatief. Vaak kunnen dit soort lettertypes als koptekst het beste worden gecombineerd met een eenvoudige letter voor de lopende tekst, om voldoende contrast te houden. Een geschikt lettertype is dan bijvoorbeeld de Josefin Sans.

5. Abril Fatface & Roboto

lettertype combinatie-abril-fatface-roboto

De Abril Fatface is een uniek en interessant lettertype dat meteen de aandacht trekt. Als je dit lettertype wilt combineren met een andere lettertype, dan kun je dat het beste doen met een eenvoudig schreefloos lettertype, zoals de Roboto.

6. Spirax & Open Sans

lettertype combinatie-spirax-open-sans

De Spirax is een uniek lettertype dat een grillig mysterieus gevoel oproept en goed werkt voor storytelling. Dit lettertype is ontworpen door Branda Gallo en werkt het beste met een eenvoudig sans-serif lettertype, zoals de Open Sans.

7. Baloo & Montserrat

lettertype combinatie-baloo-montserrat

Het lettertype Baloo is valt nogal op met zijn afgeronde vormen en roept een optimistisch gevoel op. Dit lettertype van de hand van Ek Type werkt goed met een eenvoudige lettertype zoals Montserrat, vanwege het lichte gewicht.

8. Cherry Cream Soda & Raleway

lettertype combinatie-cherry-cream-soda-raleway

Ook Amaranth is een bijzonder lettertype en wekt met name de interesse vanwege de lichte rondingen die de letters opvallend maken. Het kan voor veel verschillende toepassingen in ontwerp worden gebruikt en kan het beste worden gecombineerd met een schreefloos lettertype zoals de Open Sans.

9. Amaranth & Open Sans

lettertype combinatie-amaranth-open-sans

Ook Amaranth is een bijzonder lettertype en wekt met name de interesse vanwege de lichte rondingen die de letters opvallend maken. Het kan voor veel verschillende toepassingen in ontwerp worden gebruikt en kan het beste worden gecombineerd met een schreefloos lettertype zoals de Open Sans.

10. Sansita & Open Sans

lettertype combinatie-sansita-open-sans

De Sansita is een golvend, stijlvol lettertype dat gemaakt is door Omnibus-Type. De letter combineert speelsheid met een uitstekende leesbaarheid, met name vanwege de kleine “hoogteverschillen”.  Het is een lettertype dat makkelijk te combineren is met een schreefloos lettertype zoals (opnieuw) de Open Sans.

Welke combinatie ga jij gebruiken? Laat het ons weten in een comment!

Het DrukwerkMAX-team

Bron: https://justcreative.com/2019/01/17/professional-font-combinations/

Volgend artikel:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door
W J

Marketeer bij DrukwerkMAX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *